Antet

 

Oraşul  

Oraşul Cluj-Napoca este situat în inima Transilvaniei la aproximativ 400 m deasupra nivelului mării şi este cel de al patrulea oraş al ţării ca mărime. Cu aproximativ 400.000 de locuitori Cluj-Napoca este un centru economic şi cultural de succes. Multe bănci româneşti şi internaţionale îşi desfăşoară activitatea în oraş, făcând din Cluj al doilea centru financiar din România.  Limba oficială este româna. Maghiara şi germana sunt de asemenea folosite, împreună cu engleza, franceza şi italiana. Cluj-Napoca are 2 opere şi teatre, atât româneşti cât şi maghiare, găzduieşte numeroase muzee, inclusiv unul în aer liber, de artă şi meşteşug tradiţional, care merită vizitat în orice anotimp.  
Oraşul Cluj-Napoca este un renumit centru educaţional. Studenţii şi profesorii au acces la resursele Bibliotecii Centrale Universitare, una din cele mai mari biblioteci din Europa Centrală şi de Est, precum şi la câteva centre culturale internaţionale şi biblioteci internaţionale. Grădina Botanică a Universităţii este printre cele mai complexe din Europa.                                                                            .

Judeţul 

Judeţul Cluj este situat în nord-vestul României, pe o întindere de 6.674 km2 şi are o populaţie de 720.000 de locuitori. Include o parte a Carpaţilor Occidentali, un loc vestit pentru posibilităţile de alpinism, ciclism şi schi, dar este de asemenea şi un spaţiu unic pentru explorările geologice.

peisaj