AntetComentarii ale studenţilor participanţi la Şcoala de Vară

 

“În calitate de triplu participant la programul Şcolii de Vară din România, organizat de Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, pot să afirm cu toată certitudinea că este un program excelent în ceea ce priveşte structura organizatorică, profesorii, participanţii, activităţile oferite şi nu numai.
 
În plus, pot demonstra capacităţile remarcabile pe care le-am obţinut ca participant la acest program.

 
Pe scurt, am obţinut abilităţi lingvistice esenţiale şi cunoştinţe legate de istoria, cultura, politica şi economia României, necesare într-o serie de activităţi academice proprii. Am reuşit să utilizez conexiunile pe care mi le-am făcut pe parcursul acestui program pentru a obţine un an de studiu prin intermediul UBB, care m-a asistat în obţinerea unei burse naţionale a Guvernului Statelor Unite, oferindu-mi posibilitatea de a-mi definitiva cercetarea şi studierea limbii în România.
Am fost capabil să utilizez abilităţile lingvistice pe care le-am obţinut ca participant la acest program şi familiaritatea cu teritoriul României pentru a-mi susţine candidatura la obţinerea bursei Fullbright pentru continuarea studiilor în România şi pentru a-mi începe studiile în Republica Moldova (în prezent sunt un finalist al acestei burse prestigioase). Dacă există vreo activitate academică ce mi-a schimbat întreaga viaţă, atât pe plan personal cât şi academic, aceea este sigur Programul de Vară oferit de UBB.”

Andrew McKenna
Participant al Şcolii de Vară Lingua în 2003, 2004, 2005

 

*

"Ca participant de trei ori la program, experienţele mele au fost întotdeauna extrem de recompensatoare. Calitatea profesorilor, cursurile şi activităţile au oferit valoroase incursiuni în istoria, cultura şi limba României.

Cursurile de limbă au fost extrem de valoroase şi m-au ajutat să îmi formez vocabularul şi abilităţile de vorbire.

Oraşul Cluj-Napoca este o locaţie ideală care mi-a pus la dispoziţie posibilitatea de a exersa limba, de a frecventa multe localuri, cluburi şi să vizitez multe locuri istorice interesante. În plus, excursiile în oraşele şi regiunile învecinate mi-au oferit o oportunitate deosebită de a avea acces la latura culturală în primul rând.
În concluzie, după experienţa pusă la dispoziţie de programul de vară al UBB, ochii mei s-au deschis în faţa unei ţări frumoase, cu o moştenire şi o cultură bogate, cu oameni calzi şi prietenoşi. România a devenit o parte din mine!”

James Franklin Deyo III
Participant la Şcoala de Vară Lingua în 2002, 2003, 2004

Exploring Romania out loud